Smith potvrdil konzistenci a míří za třetím domácím triumfem

DP World Tour
Smith potvrdil konzistenci a míří za třetím domácím triumfem

Jako jediný zahrál na Australian PGA Championship tři kola pod sedmdesát ran a tak míří za titulem. Pro Camerona Smithe by šlo už o třetí domácí zápis. 


Cameron Smith jako jediný hráč na domácím Australian PGA Championship zahrál všechna kola pod 70 ran. Dnes nad ránem začal čtyřmi birdie na úvodních sedmi jamkách, nakonec si připsal stejný počet chyb, ale díky zásahům z patnáctky a šestnáctky dostal své skóre na -11.

Do finále půjde s japonsko-čínskou dvojicí Kawamura - Yan-Wei a bude k tomu mít solidní náskok tří ran. Smith tak nemá daleko k třetímu domácímu triumfu, na stejném podniku se radoval i v letech 2017 a 2018.

Velmi dobrý Moving day se čtyřmi birdie a jediným bogey zaznamenal Minwoo Lee a je jen čtyři údery za svým krajanem. Stejné skóre má také lídr po dvou kolech Jason Scrivener, o úder zpět je Scott Hend. V TOP 10 poté najdeme hned šest domácích golfistů.

Další dvě hlavní hvězdy ale na vrcholu leaderboardu nefigurují. Marc Leishman hraje jen dva údery pod par hřiště a je mimo hru o titul. Stejně tak Adam Scott, který nedokázal ve třetí rundě zaskórovat a s prozatimním výsledkem -1 nemůže počítat s dobrým umístěním.