Králem Austrálie Smith, první profesionální titul pro Bradburyho v JAR

DP World Tour
Králem Austrálie Smith, první profesionální titul pro Bradburyho v JAR

Na Joburg Open svůj první profesionální titul získal Angličan Dan Bradbury, potřeboval k tomu jen tři starty. V Austrálii se podle předpokladu raduje nejvýše nasazený Cameron Smith. 


Smith králem Austrálie

Potřetí na Austrlian PGA Championship triumfoval Cameron Smith. I ve finálové rundě zahrál pod sedmdesát ran, konkrétně za 68 (-3) a v celkovém součtu upsal čtrnáct ran. Skvělé závěrečné kolo odehrála Jason Scrivener, lídr po dvou kolech.

Trefil osm birdie, třikrát včetně jednoho double-bogey chyboval, ale dokázal se posunout na konečné dělené druhé místo o tři rány za Smithem. Stejného výsledku dosáhl Japonec Ryo Hisatsune, který se od června může pyšnit famózní bilancí.

Nezískal tedy jediný titul, ale hned na osmi turnajích skončil v TOP 10 a na dalších čtyřech poté v TOP 20.

Nejlepším Evropanem je John Parry, který letos na Challenge Tour získal kartu na DP World Tour. A první turnaj odehrál vskutku skvěle, dělí čtvrté místo. Těsně se do nejlepší desítky nevešel Marc Leishman, šest ran pod par stačilo na dvanáctou příčku.

Zklamal naopak Adrian Meronk. Při Moving day i přes jeden eagle ztratil tři rány, finále zakončil s jednou nad par a propadl se až na čtyřiatřicáté místo. 

První titul pro Bradburyho

V souběžně hraném Joburg Open se z premiérového titulu na okruhu DP World Tour raduje teprve třiadvacetiletý Angličan Dan Bradbury. Ten prožívá naprosto snový víkend, neboť díky triumfu v JAR získal kartu na dva roky.

Kromě toho si 1397. hráč světa, který zde startoval na sponzorskou pozvánku, zahraje i The Open Championship a logicky se u něj bude jednat o první major v kariéře. To vše získal Bradbury po teprve třetím turnaji na evropské túře. 

Bradbury vedl od prvního kola a dnes si zcela bez nervů v poklidu došel pro významný úspěch. Jedinou chybku udělal až na osmnáctce, to už ale na jeho triumfu nemohlo nic změnit.

Bradbury zahrál v turnaji celkem tři eagly, čtyřiadvacet birdie a nakonec odepsal jednadvacet ran. Zazářil také Fin Sami Välimäki, za Bradburym zaostal o tři rány. Nejlepším domácím hráčem se podle předpokladů stal Christiaan Bezuidenhout, s -17 dělí třetí místo společně s krajanem Danielem van Tonderem.

Triumf obhajoval Thriston Lawrence, loni se ale kvůli koronaviru odehrála jen dvě kola. Lawrence cutem prošel a s výsledkem -6 dělí 33. pozici.