Spilková bere ve finále Ladies European Tour čtrnácté místo

Klára Spilková
Spilková bere ve finále Ladies European Tour čtrnácté místo

Vynikající čtrnáctou pozici obsadila ve finálovém turnaji Ladies European Tour Klára Spilková. Z titulu se raduje Švédka Caroline Hedwall, z celkového vítězství poté její krajanka Linn Grant.


Klára Spilková konečně pokořila první devítku a dokázala na ní zahrát pět birdie. Se dvěma bogey a výsledkem -11 šla na druhou devítku s pocitem, že pokud ji zahraje stejně jako v předchozích třech kolech, bude hrát o TOP 5.

Zatímco ale v předchozích třech dnech vždy upsala čtyři rány, dnes nedokázala na druhé devítce ani jednou zaskórovat a po bogey na třináctce se propadla na konečné dělené čtrnácté místo. I to je ovšem vynikající výsledek.

Z titulu se na Open de Espaňa Femenino raduje Švédka Caroline Hedwall, která si to nejlepší nechala na závěr. Zahrála šest birdie, neudělala jedinou chybu a s výsledkem -18 ji čekalo play-off.

Stejně totiž zahrála i Švýcarka Morgane Metraux, která taktéž nechybovala, zaskórovat ale dokázala "jen" čtyřikrát. V play-off se rozhodlo až na čtvrté jamce, konkrétně sedmnáctce. Zatímco Metraux ránu ztratila, Hedwall si díky birdie došla pro sedmý titul na Ladies European Tour.

Celkovou vítězkou Race to Costa del Sol se stala její krajanka Linn Grant, která ve Španělsku obsadila třetí pozici. Její největší soupeřka, další švédská golfistka, Maja Stark skončila na děleném sedmém místě.