Velká škoda. Woodse v tomto týdnu neuvidíme

Tiger Woods
Velká škoda. Woodse v tomto týdnu neuvidíme

Tiger Woods si na prosinec naplánoval hned tři turnaje, hned ten první ale nakonec bude muset vynechat. Z Hero World Challenge se odhlásil kvůli zranění na pravé noze. 


Tiger Woods měl v prosinci startovat na převážně exhibičních turnajích. Po Hero World Challenge, tedy turnaj, který Woods pořádá a na který si zve dalších devatenáct hvězd, měl absolvovat The Match s Rorym McIlroyem proti dvojici Justin Thomas - Jordan Spieth a na závěr roku si měl opět zahrát PNC Championship spolu se synem Charliem.

Jenže se objevil problém. Tiger Woods ohlásil zranění na operované pravé noze a z Hero World Challenge se odhlásil. Přesněji jde o zánět v pravé noze a ještě přesněji o plantární fasciitidu. U nás tuto potíž nazýváme syndromem patní ostruhy. 

Po konzultaci s lékaři se tak Woods rozhodl, že nejlepší bude soustředit se pouze na své hostitelské povinnosti. Dnes nicméně dodal, že by u dalších dvou zmíněných turnajů chybět neměl. Výhodou je fakt, že jak na The Match, tak při PNC Championship jde využít golfový vozík. 

Soutěžní golf nehrál Woods od druhého kola na The Open v polovině července. Místo legendárního golfisty si na Bahamách zahraje Rakušan Sepp Straka. 

Doplňme, že Tiger Woods taktéž ohlásil tiskovou konferenci. Ta se uskuteční zítra v 10 hodin našeho času.