Hovland atakoval na čtyřparu eso, vede spolu s Kimem či Morikawou

PGA TOUR
Hovland atakoval na čtyřparu eso, vede spolu s Kimem či Morikawou

Na Bahamách po prvním kole Hero World Challenge vedou Tom Kim, Collin Morikawa, Sepp Straka a Viktor Hovland, jenž na čtyřparové čtrnáctce senzačně atakoval hole-in-one.


Už sedm let se v Albany na Bahamách hraje řádně pod par. Sedm posledních vítězů se dostalo minimálně na -18, rekordmanem je Jordan Spieth, který před osmi lety upsal šestadvacet ran!

To ale letos zřejmě nehrozí. První kolo bylo zahráno přesně nad par! Pod něj se dostalo jen osm golfistů, se skóre -3 vedou Viktor Hovland, Tom Kim, Collin Morikawa a Sepp Straka. 

Bezchybně zahrál pouze Tom Kim, jenž třikrát zaskóroval a na dalších patnácti jamkách bral par. Ránu dne poté předvedl úřadující šampion Viktor Hovland, který na čtyřparové čtrnáctce dokonce atakoval hole-in-one! Nakonec z toho byl pohodlný eagle.

V paru zahráli čtyři golfisté, nad dalších osm. Skutečně jde o naprosto nevídanou bilanci. 

Hřiště s jednou ranou nad obešel největší favorit na vítězství Jon Rahm, na poslední pozici je poté se ztrátou sedmi ran na lídry Jordan Spieth. Ten sice dokázal hned pětkrát zaskórovat, kromě čtyř bogey ale zapsal také jedno double-bogey a na patnáctce přišel dokonce o rány tři.

Přitom právě patnáctka byla nejlehčí jamkou úvodní rundy. Hned dvanáct hráčů si na tomto pětiparu připsalo birdie, světová dvojka Scottie Scheffler dokonce eagle.