Vedení na Bahamách udržel Hovland, pod parem jen devět hráčů

Vedení na Bahamách udržel Hovland, pod parem jen devět hráčů

Na Bahamách máme za sebou druhé kolo Hero World Challenge. Vedení dokázal udržet Nor Viktor Hovland, mezi prvním a desátým místem je ale rozdíl pouhých pět ran. 


Na začátku druhého kola se do vedení dostal Tom Kim, kolo ale nakonec dohrál pouze v paru a výsledek -3 mu stačí na šesté místo. Poté začal útočit Scottie Scheffler, na první devítce dvě birdie a sedm parů, na té druhé sice začal chybou, ale poté přidal čtyři birdie z pěti následujících jamek.

Vedení ale také neudržel, na tříparové sedmnáctce totiž přišlo druhé bogey dne a Scheffler tak Moving day odstartuje z dělené druhé pozice. O jedinou ránu tak i po druhé rundě vede Viktor Hovland.

Ten na úvodních čtyřech jamkách dvakrát ztratil, po birdie na pětce zahrál eagle na šestce a dostal se do čela. Rána na pětiparu opravdu stála za to, slam dunk bude dozajista ranou turnaje! O vedení opět přišel na desítce, poté ale využil tři jamky v řadě ke skórování. Do soboty mohl jít s náskokem dvou ran, ale na sedmnáctce podobně jako Scheffler zachyboval.

V posledním flightu půjde s Norem Xander Schauffele, který zahrál kolo dne za 68 ran. K pěti birdie se mu do cesty postavila jediná jamka, na čtyřce přišel o ránu. 

Pod parem aktuálně hraje jen devět golfistů, na skóre even par najdeme Matta Fitzpatricka, Jona Rahma, jenž zapsal pro změnu putt kola, a Tonyho Finaua. Neúspěšný turnaj absolvují Tommy Fleetwood, Jordan Spieth či Shane Lowry, kteří hrají vysoko nad par bahamského hřiště.