Hovland se Schefflerem rozstříleli Albany a dnes si zahrají o titul

Hovland se Schefflerem rozstříleli Albany a dnes si zahrají o titul

Na Hero World Challenge se po Moving day vykrystalizovali dva jasní favorité. Do finálové rundy půjde Viktor Hovland s náskokem tří ran na Scottieho Schefflera. 


Viktor Hovland dělil vedení po prvním kole, samostatně vedl po druhém a nic se nezměnilo ani po Moving day. Hovland hřiště Albany rozstřílel deseti birdie, k tomu ale také dvakrát chyboval. Přesto se dostal na skóre -13, což stačí na vedení o tři rány.

Jeho největším soupeřem bude zcela jistě Scottie Scheffler. Světová dvojka si sice znovu neodpustila bogey na desítce (třetí v turnaji), ale jinak to byla bezchybná práce. Scheffler zapsal pět birdie a na patnáctce zahrál svůj druhý eagle na této jamce.

Ve hře zůstávají také Justin Thomas a Cameron Young, ztrácejí pět ran na lídra z Norska. O další úder zpět jsou Collin Morikawa a Xander Schauffele, poté už je rozdíl poměrně markantní.

Sedmý Jon Rahm sice zahrál vynikající kolo s jedinou chybou a pěti birdie, na Hovlanda má ovšem manko devíti ran.

Mezi posledními se nachází Kevin Kisner, ten se ale rozhodně postaral o ránu dne. Na tříparové dvanáctce se mu povedlo dopravit míček do jamky na jediný úder.