Hovland si triumf zdramatizoval, na Bahamách ale obhájil

Hovland si triumf zdramatizoval, na Bahamách ale obhájil

Viktor Hovland obhájil svůj triumf z Hero World Challenge. Závěr finálového kola si tedy řádně zdramatizoval, když míček poslal do vody. Perfektním puttem ale možné play-off odmítl. 


Už po třetím kole bylo zřejmé, že o titul si to na Bahamách rozdají Nor Viktor Hovland a Američan Scottie Scheffler. A skutečně se tak stalo. Do dvouciferných červených čísel se sice dostali i Justin Thomas, Xander Schauffele a Cameron Young, ti si ale v tomto pořadí rozdělili místa za nimi.

První dramatické okamžiky přišly na šestce. Scheffler na pětiparu zaznamenal hole-out, trefil svůj třetí eagle v turnaji a poprvé se Hovlandovi vyrovnal. Jenže po bogey na sedmičce ztratil dvě rány na devítce a náskok Hovlanda byl značný.

Jelikož světová devítka nechybovala, po třech birdie si vypracovala náskok čtyř ran. Scheffler nicméně zabojoval, Hovland na třináctce ztratil ránu, a i když následně dvakrát zaskóroval, na osmnáctku šel s náskokem pouhých dvou úderů.

Obhájce triumfu si to následně zkomplikoval sám, když druhou ránu poslal na poslední jamce do vody. Scheffler šel all-in a green druhou netrefil. Hovland si poté skvostně přihrál a Scheffler musel útočit.

Míček třetí ranou olízl jamku, skončil ale daleko za a výsledek byl v závěru totožný jako u Hovlanda - bogey. Nor totiž parádně zaputtoval a definitivně rozhodl o tom, že titul po vzoru Tigera Woodse obhájil.