Scheffler měl možnost stát se světovou jedničkou. Podle svých slov to ale neřeší

PGA TOUR
Scheffler měl možnost stát se světovou jedničkou. Podle svých slov to ale neřeší

Pokud by Scottie Scheffler ovládl Hero World Challenge, stal by se staronovou světovou jedničkou. Na prvním místě ale rok 2022 nakonec zakončí Rory McIlroy.


Složitost světového golfového žebříčku už dobře známe. Málokdo tak tušil, že Rory McIlroy mohl v neděli přijít o pozici světové jedničky. Stačilo, aby Scottie Scheffler v neděli přehrál Viktora Hovlanda.

To se o dvě rány nepovedlo a tak vítěz Masters z tohoto roku nadále zůstává na druhé pozici. V TOP 10 se toho navíc příliš nezměnilo, na jedenácté místo spadl Collin Morikawa, desátý je Matt Fitzpatrick a na devátou příčku se z dvanácté posunul vítěz Hero World Challenge Viktor Hovland.

Co se Schefflera týče, toho aktuální světový žebříček stále příliš nezajímá. Cíle má totiž jiné.

"Skutečně si nekladu dlouhodobé cíle. Mám sny a touhy, ale vždy jsem měl pocit, že je nejlepší zůstat v přítomnosti," řekl po finálové rundě za 68 ran Scheffler. Náskok na McIlroye ale stáhl na 0,2 bodu a přiznává, že mu tento fakt dává pozitivní zpětnou vazbu pro příští rok.

"Je hezké být na posledním turnaji roku v takové situaci, mít šanci vyhrát. To je rozhodně cenné," zakončil šestadvacetiletý rodák z Ridgewoodu v New Jersey, který tedy rok 2022 uzavře jako světová dvojka. To je oproti loňsku posun o rovných deset míst.