Zalatoris je po zranění zpátky a připraven vrátit se v lednu do akce

PGA TOUR
Zalatoris je po zranění zpátky a připraven vrátit se v lednu do akce

Od BMW Championship z konce srpna je Will Zalatoris kvůli zranění zad mimo hru. Americký mladík se ale konečně dal dohromady a je fit pro turnaj šampionů. 


Will Zalatoris je na PGA Tour teprve dva roky, přesto má za sebou už šest umístění v TOP 10 na majorech. Hned třikrát skončil druhý, jednou v play-off na PGA Championship nestačil na Justina Thomase.

S Lukem Listem poté prohrál play-off Farmers Insurance Open, třetí rozstřel ale dokázal zvládnout a na FedEx St. Jude Championship porazil na třetí jamce Rakušana Seppa Straku.

Díky prvnímu triumfu se Zalatoris zařadil mezi horké favority na celkové vítězství ve FedEx Cupu. Jenže při BMW Championship přišel problém. Během druhého kola si při odpalu poranil záda, a ačkoliv následně zkusil i další jamku, po ošetření od fyzioterapeuta musel odstoupit.

Lékaři následně odhalili dvě vyhřezlé ploténky a Zalatoris se tak odhlásil i z Tour Championship. Ze třetí pozice se propadl na třicátou. Rekonvalescence trvala až do této chvíle, nyní už je ale rodák ze San Francisca připraven k návratu.

Světová sedmička si tak hned první lednový týden zahraje na Havaji turnaj šampionů, tedy Sentry Tournament of Champions na Kapalue.