The Match VII jednoznačně pro Thomase se Spiethem

The Match VII jednoznačně pro Thomase se Spiethem

Na hřišti Pelican Golf Club se uskutečnilo už sedmé vydání exhibice The Match. Proti sobě se postavily dvě hvězdné dvojice - Tiger Woods a Rory McIlroy vyzvali Justina Thomase a Jordana Spietha. 


Umělé osvětlení, dvanáct jamek a systém fourball. V těchto podmínkách se proti sobě utkala dvě hvězdná dua - Rory McIlroy a Tiger Woods proti Justinu Thomasovi s Jordanem Spiethem.

Hned na úvodní jamce zaskóroval Thomas, ovšem Woods reagoval stejně. Na druhé jamce už převzalo otěže americké duo, birdie znovu zaznamenal Thomas. Na tříparu se prosadil i Spieth a po třech jamkách vedli mírní outsideři už o dvě.

Na čtvrté jamce přišla výzva jedné hole. Každý hráč mohl na čtyřparu dlouhém 447 yardů vzít pouze jednu hůl. Spieth si vzal čtyřku železo, Thomas pětku dřevo, McIlroy trojku železo a Woods pětku.

"Železní" zaznamenali bogey, Thomas uchránil par a náskok americké dvojice se zvýšil. A nic se nezměnilo ani v dalším průběhu.

McIlroy sice dokázal dvakrát zaskórovat, ovšem Spieth a především Thomas hráli skvěle a majitelům celkem devatenácti major titulů nedali nejmenší šanci. Hotovo tak bylo po desáté jamce, na které sice McIlroy trefil birdie, byl ale následován jak Spiethem, tak Thomasem.

"Radost z vítězství samozřejmě mám, ale nevyrovná se radosti, že tu stojím vedle Tigera a vidím, jak je naštvaný," uvedl s úsměvem na tváři Spieth. "Je to pravda," kontroval s o něco méně usměvavým výrazem Woods.