Otaegui tlačil, v Jihoafrické republice ale poprvé v kariéře slaví Strydom

DP World Tour
Otaegui tlačil, v Jihoafrické republice ale poprvé v kariéře slaví Strydom

Šest domácích hráčů v TOP 10 a především vítěz. Brzy osmatřicetiletý Ockie Strydom odrazil útok Adriena Otaeguiho a na Alfred Dunhill Championship získal svůj první titul v kariéře. 


Tři Evropané, jeden Kanaďan a šest domácích hráčů. TOP 10 Alfred Dunhill Championship ovládli domácí hráči. K titulu přitom po třetím kole měl blízko i Skot Scott Jamieson, který ale závěrečnou rundu na hřišti Leopard Creek CC naprosto nezvládl.

Zaskórovat dokázal jen na čtyřparové desítce, o jamku předtím ztratil dvě rány a mizerný měl především závěr, na posledních třech jamkách zahrál tři bogey. Místo boje o titul tak skončil mimo elitní desítku.

Výborné finále zaznamenaly domácí hvězdy v čele Louisem Oosthuizenem, jenž nakonec dělí sedmou pozici společně s Deanem Burmesterem. Dělený čtvrtý skončil Branden Grace, ani on ale nestačil na vítězného Ockieho Strydoma.

Strydom to přitom také neměl vůbec snadné. Perfektně ale zareagoval na double-bogey z devítky. Na desítce a jedenáctce zaskóroval a po paru na dvanáctce přidal další dvě birdie. Se skóre -18 tak porazil svého největšího rivala Adriena Otaeguiho.

95. hráč světa k perfektnímu umístění nakročil v sobotu, kdy zapsal osm birdie a jediné bogey. Dnes dokonce nechyboval, zaskórovat ale dokázal "jen" čtyřikrát. K play-off tak španělskému hráči scházely dva údery.

Co se domácího vítěze týče, Strydom si krátce před svými osmatřicetiletými narozeninami došel pro svůj vůbec první titul na okruhu DP World Tour.