McIlroy se vrátí do Irska na místo, kde před šesti lety triumfoval

McIlroy se vrátí do Irska na místo, kde před šesti lety triumfoval

Rory McIlroy má za sebou skvostný rok 2022. Ačkoliv se mu nepovedlo vyhrát major, ovládl celkové pořadí PGA Tour i DP World Tour a je znovu světovou jedničkou. A již nyní spřádá plány na příští rok, který vyvrcholí jeho účastí na Ryder Cupu v Římě. 


V roce 2016 v K Clubu ovládl Dubai Duty Free Irish Open díky famóznímu závěru birdie - par - eagle a došel si pro třetí titul na Ostrovech. Tehdy zvítězil o tři rány. Nyní se do Kildare Hotel and Golf Clubu vrací a od 7. září příštího roku se na své vítězství z před šesti let pokusí navázat.

"Irish Open je turnaj, na kterém jsem vyrůstal nejen při sledování televize. Jako dítě jsem jej několikrát navštívil a v průběhu let jsem tam viděl všechny své vzory. Mám zde skvělé vzpomínky a rád se do K Clubu vracím," odpovídal McIlroy na svůj návrat do tohoto golfového klubu.

"Jsem nadšený, že se tam mohu vrátit. Pamatuji si, že v roce 2016 byla atmosféra naprosto elektrizující. Takže se nemohu dočkat, až zase uvidím v K Clubu všechny fanoušky," doplnila světová jednička.

Irish Open bude pro McIlroye klíčovým turnajem z hlediska příprav na blížící se Ryder Cup, který se v příštím roce od 30. září uskuteční v italském Římě.

Turnaj se koná pravidelně od roku 1927 a titul na něm bude obhajovat Adrian Meronk, jenž se v Mount Juliet stal prvním polským vítězem v historii DP World Tour. Kromě něj a McIlroye na tomto turnaji triumfovali například i Seve Ballesteros, Sir Nick Faldo, Pádraig Harrington, Colin Montgomerie či Jon Rahm.