Golfistkou roku Kousková, mezi muži vítězem Cafourek. Hned tři ceny pro Vodičkovou

Golfistkou roku Kousková, mezi muži vítězem Cafourek. Hned tři ceny pro Vodičkovou

Nejlepšími českými profesionály v anketě České golfové federace se v rámci Večera českého golfu stali Jan Cafourek a Sára Kousková. Hned tři ocenění si poté odnesla Denisa Vodičková. 


Nejlepší českou golfistkou za rok 2022 byla podle očekávání zvolena Sára Kousková. Ta ovládla sérii LETAS, získala kartu na Ladies European Tour a ocenění tak převzala zcela zaslouženě.

Podle svých slov ale prvenství neočekávala. “Upřímně? Ocenění jsem vůbec nečekala. Vnímám ho jako krásnou tečku za úspěšnou sezónou, kterou jsme letos měli,” uvedla třiadvacetiletá golfistka.

“Myslím, že na pódiu místo mne mohla stát jakákoli z nominovaných holek, protože úspěchů českého ženského golfu bylo opravdu požehnaně. Což je skvělá zpráva nejen s ohledem na letošní rok, ale zejména na roky následující," dodala Kousková. K tomu můžeme jen dodat, že jistou kartu pro LET mají také Jana Melichová a Klára Spilková, další čtyři hráčky o kartu budou bojovat v příštím týdnu.

Golfistou roku se stal Jan Cafourek, nejvýše postavený český hráč ve světovém žebříčku. Momentálně 992. hráč světa vyhrál například Red Sea Egyptian Classic 2022 v seriálu Pro Golf Tour.

Mezi amatéry uspěli Jiří Zuska a Denisa Vodičková, a zatímco Vodičková uspěla v této kategorii podruhé, Zuska již potřetí. Denisa Vodičková kromě této ceny zvítězila i v kategorii Dorostenka roku a zvítězila i v Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2022. Mezi muži toto ocenění převzal Stanislav Matuš.

Česká golfová síň slávy má po včerejšku tři nové členy. In memoriam do ní vstoupil Miroslav Brtek, jenž podlehl těžké nemoci letos v dubnu v šestašedesáti letech. Do síně slávy byli přijati také Jan Juhaniak a Pavel Fulín.

Nejlepším golfovým areálem pro rok 2022 byl zvolen Panorama Golf Resort Kácov. Tento resort v příštím roce uspořádá mimo jiné i turnaj Challenge Tour D+D Real Czech Challenge. Co se nejoblíbenějšího areálu týče, zde uspěl Loreta Golf Club Pyšely.