78. Přesně tolik hráčů má jistou Augustu

PGA TOUR
78. Přesně tolik hráčů má jistou Augustu

Ke konci roku se už klasicky bilancuje, zároveň se ale spřádají plány na rok 2023. Tím dozajista nejdůležitějším je první major sezóny. Na Masters má již nyní jistou pozvánku 76 hráčů. O které se jedná?


Na Masters se můžete dostat díky několika kritériím. Celkem jich existuje devatenáct. Tím hlavním je vítězství na Masters, což zajišťuje doživotní možnost na prvním majoru startovat.

Další možností je vítězství na kterémkoliv jiném majoru v posledních pěti letech. Do Augusty se podívají také vítězové amatérských U.S. Open a The Open, posléze například dvanáct nejlepších z posledního Masters či čtyři nejlepší z dalších tří majorů.

A samozřejmě se na Masters dostanou i hráči, kteří jsou na konci roku v elitní světové padesátce. Již nyní tak máme potvrzeno 78 startujících. Jako úřadující šampion nebude chybět Scottie Scheffler, rozhodně se počítá i se světovou jedničkou Rorym McIlroyem či Tigerem Woodsem, který pro příští rok směřuje vše ke čtyřem majorům.

Hrát budou také vítězové dalších majorů z roku 2022, tedy Justin Thomas, Matt Fitzpatrick a Cameron Smith. Posledně jmenovaný je aktuálně součástí LIV Golf, zástupci Augusta National ale již dříve uvedli, že tito hráči chybět nebudou. 

V dubnu tak v Georgii uvidíme i Phila Mickelsona, Brysona DeChambeaua, Sergia Garcíu, Dustina Johnsona, Brookse Koepku, Joaquina Niemanna či Louise Oosthuizena.

Z evropských hvězd mezi pozvanými nechybí Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton, Viktor Hovland, Shane Lowry, Adrian Meronk, Francesco Molinari, Thomas Pieters, Seamus Power, Jon Rahm, Sepp Straka či Danny Willett.

Jak jsme již uvedli, pozvánku dostali všichni bývalí vítězové Masters, každopádně hned u patnácti hráčů se start rozhodně neočekává. Mezi nimi najdeme Toma Watsona či Angela Cabreru.