McIlroy si dává pauzu. Může ho ale stát pozici světové jedničky

PGA TOUR
McIlroy si dává pauzu. Může ho ale stát pozici světové jedničky

Sezóna PGA Tour pokračuje prvním turnajem nového roku - na Havaji se uskuteční již tradiční Sentry Tournament of Champions. Hrát na něm bude devětatřicet hráčů, světová jednička ale bude scházet. 


Na Havaji změří síly devětatřicet šampionů. Hrát budou skutečně ti nejlepší, které pod sebou momentálně PGA Tour má. Z elitní světové dvacítky budou chybět jen tři hráči. Mimo hru je trojka Cameron Smith, jenž je hráčem LIV Golf, a také světová dvacítky Shane Lowry.

Především ale na Sentry Tournament of Champions bude scházet Rory McIlroy, světová jednička. Ten má stejně jako další hráči možnost vynechat jednu akci tzv. lepší kategorie a učinil tak hned na začátku roku 2023.

Tato absence jej ale může stát pozici nejvýše postaveného golfisty. Světová dvojka Scottie Scheffler totiž na Havaji ve hře je a může si vzít zpět místo, které ztratil po triumfu McIlroye na CJ Cupu.

Pozice světové jedničky se loni měnila jen dvakrát. Rok 2022 začínal na postu nejlepšího golfisty Jon Rahm, Scottie Scheffler jej vystřídal v březnu po triumfu na WGC-Dell Match Play a následně jej přeskočil až McIlroy.

Scheffler se na Havaji stane staronovou světovou jedničkou v případě, že skončí samostatný třetí nebo lépe.

Co se McIlroye týče, nový rok pro něj z golfového hlediska začne na konci měsíce, kdy na DP World Tour absolvuje Dubai Desert Classic. Na PGA Tour odstartuje v únoru na Waste Management Phoenix Open.