Zalatoris je po čtyřech měsících zpět. Co musel změnit ve své hře?

PGA TOUR
Zalatoris je po čtyřech měsících zpět. Co musel změnit ve své hře?

Will Zalatoris měl možnost vyhrát FedEx Cup a účastnit se Presidents Cupu. Místo toho léčil vyhřezlé ploténky. Po čtyřech měsících je ale zpět, ve své hře nicméně musel pár věcí změnit. 


Zalatoris byl týden poté, co získal svůj první titul na PGA Tour, nucen odstoupit z play-off FedEx Cupu, přitom v tomto žebříčku vedl a neměl daleko od prémie ve výši osmnácti milionů dolarů.

Nakonec skončil třicátý, obdržel šek na 500 tisíc dolarů a následně přišel o jasné místo na Presidents Cupu. Po čtyřech měsících je ale Zalatoris zpět a je připraven zítra nastoupit k prvnímu kolu Sentry Tournament of Champions.

Celou tu dobu konzultoval své potíže s doktorem Gregem Rosem z Titleist Performance Institute. Hlavním cílem bylo zajistit, aby šestadvacetiletý hráč mohl absolvovat průměrně dvacet turnajů ještě minimálně dvanáct let.

"Strávili jsme spoustu času tím, jak tlačím na můj golfový švih a snažili jsme se pochopit, jak tlačím na svou pravou stranu. Mnoho hráčů to dělá daleko později a pro mě to znamenalo, že se mi pravý bok zvedne vysoko a páteř je nakloněná dozadu. Doktor mi tak řekl, že není divu, že jsem měl problémy se zády," uvedl Zalatoris na tiskové konferenci před turnajem šampionů.

"V zásadě se snažím být trochu více centrovaný než mít míč vpřed a mít tím tlak na páteř," zdůraznil Zalatoris, jenž tak kromě této změny musel vyměnit i svůj driver. Nově má driver kratší asi o palec a čtvrt.

Jinak se ale šestadvacetiletý rodák ze San Francisca cítí velmi dobře a je připraven na nový rok. "Cítím se opravdu dobře. Měl jsem pár skvělých sezení a naučil jsem se hodně o svém těle. Pravděpodobně více, než jsem si kdy myslel, že budu potřebovat. Rychlost je ale stejná a vše je opravdu dobré," doplnil Zalatoris.