Morikawa bez jediné chyby drtí konkurenci, Scheffler virtuální světovou jedničkou

PGA TOUR
Morikawa bez jediné chyby drtí konkurenci, Scheffler virtuální světovou jedničkou

Na Havaji svou hvězdnou konkurenci drtí Collin Morikawa a je velmi blízko k triumfu na Sentry Tournament of Champions. Vysoko se ale drží i Scottie Scheffler, jenž je i po třetím kole virtuální světovou jedničkou. 


Collin Morikawa na Kapalue předvádí úžasné výkony. Ve třech kolech nasázel dvaadvacet birdie, jeden eagle a bez jediné chyby míří za šestým titulem na okruhu PGA Tour a prvním po roce a půl.

Dalši hráči za ním ztrácí propastných šest ran. Mezi ně se řadí J.J. Spaun, nejlepší Evropan Matt Fitzpatrick a světová dvojka Scottie Scheffler. Šestadvacetiletý Američan včera zažil průměrné kolo s jedním bogey, třemi birdie a jedním eaglem, přesto pokud svou pozici udrží, bude staronovou světovou jedničkou.

Výtečně hrají také Jon Rahm a Tom Kim, ti ztrácí na trio pronásledovatelů Morikawy jedinou ránu. V TOP 10 poté mají Asiaté čtvero zastoupení, kromě Kima je na sedmém místě Sungjae Im, deváté místo dělí Hideki Matsuyama a K.-H. Lee.

Ránu dne zaznamenal na tříparové osmičce Max Homa, jenž po boku Justina Thomase atakoval hole-in-one. A oba hráči si chvíli mysleli, že se tak skutečně stalo. Birdie bylo povinností.