Rahm na druhé devítce přejel Morikawu a nečekaně získal svůj osmý titul

PGA TOUR
Rahm na druhé devítce přejel Morikawu a nečekaně získal svůj osmý titul

Když Jon Rahm dohrál osmou jamku, ztrácel na Collina Morikawu propastných sedm ran. Jeho triumf je tak naprosto nečekaným rozuzlením Sentry Tournament of Champions. 


Když Collin Morikawa vstupoval do finálové rundy, nikdo neočekával, že by o titul na Havaji mohl přijít. Do čtvrtého kola šel s náskokem šesti ran, v turnaji navíc dosud nechyboval.

A ani na první devítce nic nenaznačovalo tomu, co přijde. Morikawa třikrát zaskóroval a potvrdil svou bezchybnost. To už se ale zpoza hlavní favority vyřítil Španěl Jon Rahm. 

Ten sice na úvodní jamce zapsal teprve své páté bogey na turnaji, poté se ale rozehrál k excelentnímu výkonu. Na první devítce pětkrát zaskóroval, to nejlepší si ale schoval na závěr. Od dvanáctky do patnáctky odepsal pět úderů, na osmnáctce taktéž zaskóroval a své skóre posunul na -27.

To Morikawa od čtrnáctky do šestnáctky třikrát nečekaně chyboval a ani birdie na osmnáctce už mu nemohlo pomoci. I když měl na Rahma před finále náskok sedmi ran a stejnou porci si udržoval i po osmé jamce, v celkovém součtu na rodáka z Barriky ztratil dvě rány.

Svůj osmý triumf tak na PGA Tour slaví sympatický Španěl.

Vynikající finálové kolo odehrál také Will Zalatoris, jenž odehrál první plnohodnotný turnaj po zranění zad. Se skóre -20 dělí jedenácté místo. Jen o ránu lépe si vedl aspirant na světovou jedničku Scottie Scheffler. Finálové kolo se mu příliš nepovedlo a po dvou bogey a pěti birdie obsadil dělenou sedmou pozici a světovou jedničkou se nestal.

Ránu dne zaznamenal Tom Hoge, na třináctce z nepříjemné pozice trefil green, zapsal birdie a rozjel famózní sérii šesti odepsaných ran na posledních šesti jamkách. Dělené třetí místo je tak více než zasloužené.