Stenson se poprvé od přestupu k LIV Golf objeví na DP World Tour

DP World Tour
Stenson se poprvé od přestupu k LIV Golf objeví na DP World Tour

Henrik Stenson prožil turbulentní léto roku 2022. Na dvou akcích na Ostrovech neprošel cutem, následně se stal členem LIV Golf a ihned poté přišel o kapitánství v Ryder Cupu. Po dlouhých měsících se Švéd nyní vrací na DP World Tour. 


Henrik Stenson v červenci neprošel cutem na Scottish Open, neúspěšný byl i na The Open a o pět dní později už byl i bez kapitánské funkce pro Ryder Cup v Římě. Stenson se totiž rozhodl připojit v LIV Golf. 

Ještě v červenci ovládl turnaj v New Jersey a přišel si na 3,3 milionu dolarů. Během pěti akcí na této Tour vydělal Stenson přesně 5 566 000 dolarů. To je vcelku slušná částka. Nyní je ale Stenson po pěti měsících zpět na DP World Tour.

Od 19. do 22. ledna bude součástí Abu Dhabi HSBC Championship. A z hráčů LIV Golf nebude sám. Ve startovní listině jsou také Lee Westwood, Ian Poulter či Patrick Reed. Zajímavá konfrontace se poté chystá s Lukem Donaldem, který po Stensonovi přebral kapitánství evropského výběru.

Hráči z LIV Golf každopádně vyhráno nemají. Na PGA Tour startovat nemohou a je možné, že stejný osud je potká i na DP World Tour. V únoru o tom rozhodne britská služba pro řešení sporů Sport Resolutions.