Startuje Hero Cup, na pikantní duel v prvních four-ballech nedojde

DP World Tour
Startuje Hero Cup, na pikantní duel v prvních four-ballech nedojde

Od zítřka do neděle se můžeme v rámci DP World Tour těšit na akci Hero Cup. Půjde o souboj mezi výběrem Velké Británie a Irska proti zbytku Evropy. 


Na hřišti Abu Dhabi Golf Club ve Spojených arabských emirátech se uskuteční akce, která bude pro mnohé hvězdné hráče přípravou na blížící se Ryder Cup. Formát turnaje je totiž velmi podobný.

V pátek nás čeká pět fourballů, v sobotu dvě série foursomů a v neděli deset singlů. Celkem se tak bude hrát o pětadvacet bodů. Stejně jako v Ryder Cupu je vítězství za bod, remíza za půl bodu.

Na straně Velké Británie a Irska uvidíme čtyři hráče, kteří by neměli scházet i v Římě. Jedná se o Tommyho Fleetwooda, Shanea Lowryho, Seamuse Powera a Tyrrella Hattona. 

Kontinentální Evropu bude zastupovat Thomas Pieters, Alex Noren, Francesco Molinari, chybět nebude zástupce z PGA Tour Sepp Straka a hodně se očekává i od Adriena Meronka.

Kapitány obou týmů jsou Francesco Molinari a Tommy Fleetwood, v úvodních fourballech ale na jejich vzájemný souboj nedojde. Tommy Fleetwood sice po boku Shanea Lowryho turnaj odstartuje, proti ale budou stát Alex Noren a Thomas Pieters.

Francesco Molinari půjde ve čtvrtém fourballu společně s Nicolaiem Hojgaardem, proti nim se představí Richard Mansell a Ewan Ferguson.