Kirk nečekaným lídrem na Havaji

PGA TOUR
Kirk nečekaným lídrem na Havaji

Po téměř osmi letech by na PGA Tour mohl oslavit titul Chris Kirk. Američan po dvou kolech vede Sony Open in Hawaii, v závěsu má ale značnou konkurenci. 


Chris Kirk ve dvou kolech na Havaji chyboval jen dvakrát a i přesto, že druhé kolo ještě nebylo dohráno, vedoucí pozici má jistou. V závěsu má ale vážnou konkurenci. Jen ránu ztrácí Taylor Montgomery a J.J. Spaun, o titul by mohli zabojovat i Angličan Ben Taylor (-8) nebo Němec Stephan Jaeger (-7).

Hlavním hvězdám se tolik na hřišti Waialae Country Clubu nedaří. Adam Scott ztrácí šest ran a Hideki Matsuyama dokonce osm. Další hráči, o kterých se hovořilo ve spojitosti s titulem, neprojdou ani cutem.

Jordan Spieth naprosto nezvládl druhou rundu, při šesti bogey zaskóroval jen jednou a turnaj pro něj končí. Ještě hůře dopadli Tom Kim, Webb Simpson, Sungjae Im, Billy Horschel i Christiaan Bezuidenhout.

Končí také Rory Sabbatini, jenž přitom turnaj rozehrál podobně dobře jako Spieth. Perfektně načal i druhé kolo a na úvodní devítce zahrál dvě rány pod par a s celkovým výsledkem -7 atakoval nejvyšší pozice leaderboardu.

Jenže na úvodních čtyřech jamkách druhé devítky všechny rány ztratil, třikrát v řadě zahrál double-bogey a ani jej tak o víkendu neuvidíme. 

Ránu dne zahrál Kanaďan Adam Svensson, díky esu na tříparové sedmičce se o ránu cutem protlačil.