Hero Cup ovládla kontinentální Evropa, definitivně rozhodl Meronk

DP World Tour
Hero Cup ovládla kontinentální Evropa, definitivně rozhodl Meronk

Hero Cup mezi kontinentální Evropu a Velkou Británií s Irskem ovládl tým Francesca Molinariho. Ten vedl po pátečních four-ballech o jeden bod, po sobotních four-somech o dva a definitivně rozhodl v singlech, kde zazářil právě Molinari nebo Sepp Straka. 


Úvodní fourbally o něco lépe zvládl výběr kontinentální Evropy. V hlavním taháku dvojice Alex Noren a Thomas Pieters porazila duo Fleetwood - Lowry o jednu jedinou jamku a nastartovala Evropany k dílčímu vítězství.

Uspěl i Thomas Detry s Antoinem Roznerem, další dva duely skončily remízou a až Seamus Power s Robertem MacIntyrem přinesli bod Velké Británii a Irsku. Vítězství proti silné dvojici Straka - Meronk to ale bylo jasné - o čtyři tři jamky před koncem.

Sobotní dopolední program skončil smírem. "Evropu" táhl Francesco Molinari a také jeho krajan Guido Migliozzi, kteří se svými parťáky udolali anglické duo Shinkwin - Wallace a také to irské Power - Lowry.

Ve dvou zápasech ale urval bod tým Tommyho Fleetwooda. Právě on po boku Tyrrella Hattona porazil nebezpečnou dvojici Sepp Straka - Thomas Detry. Po dopoledni tak platil stav vedení kontinentální Evropy o bod.

Náskok se o další bodík navýšil po odpoledním programu. Francesco Molinari si znovu zahrál s Nicolaiem Hojgaardem a opět byl úspěšný. Opět zvítězila i dvojice Migliozzi - Perez, k nim se přidali také Sepp Straka a Thomas Detry, kteří připravili odvetu Tyrrellu Hattonovi. Ten měl tentokrát vedle sebe Shanea Lowryho.

Na opačné straně zabrali Callum Shinkwin a Matt Wallace, a ačkoliv svého parťáka vyměnil Tommy Fleetwood, ani on nezaváhal. S Jordanem Smithem porazil nevýrazné Alexe Norena a Thomase Pieterse.

Před nedělními singly tedy vedl Francesco Molinari nad Tommym Fleetwoodem o dva body. Hned na úvod měl právě Molinari těžkou práci proti Shanu Lowrymu. Zvládl ji ale perfektně, zvítězil o tři jamky dvě před koncem a nastartoval svůj tým jako správný kapitán.

Na opačné straně si podobně vedl Fleetwood, jeho vynikající hru nedokázal zastavit Thomas Pieters. A když Tyrrell Hatton doslova roznesl Francouze Roznera, bylo zaděláno na drama. Závěr ale patřil "Evropanům". Z posledních pěti zápasů urvali hned čtyři body.

Vítězný putt si na své konto připsal polský golfista Adrian Meronk, který ale již v té chvíli na osmnáctce věděl, že prohrát nemůže. Povedeným dlouhým puttem ale definitivně rozhodl o tom, že Hero Cup získává výběr kontinentální Evropy kapitána Francesca Molinariho.