Buckley je po dvou eaglech blízko premiérovému titulu

PGA TOUR
Buckley je po dvou eaglech blízko premiérovému titulu

Na Sony Open in Hawaii s největší pravděpodobností uvidíme zcela nečekaného vítěze. Po třech kolech má k premiérovému titulu nakročeno Hayden Buckley.


První pozici po Moving day opustil Chris Kirk. Hned na první jamce ztratil dvě rány, což byla jeho dosavadní ztráta za obě předešlá kola. Na první devítce sice třikrát zaskóroval, ale na té druhé opět upsal jedinou ránu. A to při vysokém skórování nestačilo.

Kupříkladu Andrew Putnam začal dvěma bogey, poté ale nasázel sedm birdie v řadě, celkem si připsal deset birdie a posunul se na dělenou pátou pozici jen o ránu za Kirkem. V čele je ovšem Hayden Buckley, který usiluje o první titul na PGA Tour.

Buckley dosud triumfoval na PGA Tour Canada a před dvěma lety také na Korn Ferry Tour. Včera Buckley zazářil především dvěma eagly. Na čtyřparové desítce zaznamenal hole-out, na osmnáctce byl jen necelý metr od albatrosu. 

Nejlepším Evropanem je před finálovým kolem na Havaji Angličan Ben Taylor, na lídra ztrácí tři údery. Stejně tak S.W. Kim, jenž by si po dvou letech opět rád připsal titul na nejslavnější golfové tour.