Světový golf může mít dvě světové jedničky. Co se musí stát?

PGA TOUR
Světový golf může mít dvě světové jedničky. Co se musí stát?

Dnes startuje The American Express a světový golf může zažít skutečnou raritu. Po turnaji bychom totiž mohli mít hned dvě světové jedničky. Druhým nečekaným momentem je fakt, že zatímco světová čtyřka Jon Rahm na trůn usednout nemůže, pětka Patrick Cantlay ano. 


Na The American Express uvidíme od dnešního dne Tonyho Finaua, Jona Rahma, Patricka Cantlaye, Scottieho Schefflera, Camerona Younga, Willa Zalatorise, Toma Kima, S. W. Kima, Justina Rosea, Rickieho Fowlera nebo Dannyho Willetta.

Hned ze dvou důvodů ale bude tento turnaj ještě zajímavější.

Opět se může měnit pozice světové jedničky. Roryho McIlroye mohou předehnat Scottie Scheffler nebo Patrick Cantlay. A klidně se může stát, že oba dva zasednou na světový trůn.

Stalo by se tak v případě, že Patrick Cantlay celý turnaj vyhraje a Scheffler skončí na samostatné osmé pozici. Šance je tedy malá, nereálné to ovšem rozhodně není. "Bylo by to trochu divné mít dvě světové jedničky. Možná bychom si měli dát puttovací soutěž, abyste viděli, kdo je světovou jedničkou," vtipkoval Scheffler.

Druhým netypickým faktem je, že zatímco světová čtyřka Jon Rahm prvním hráčem světa po The American Express být nemůže, světová pětka Patrick Cantlay ano. "To je vážně možné?" ptal se Rahm s úsměvem na tváři.

Vysvětlení je jednoduché. V dvouletém cyklu má Rahm za sebou 44 turnajů, zatímco Cantlay pouze 40. Španěl světový žebříček a přísun bodů kritizoval po svém vítězství na Sentry Tournament of Champions, nyní už ale své stanovisko mírně přehodnotil a plně se soustředí na možnost získat na Pete Dye Stadium Course titul.