Molinari po triumfu v Hero Cup vede se svým krajanem i HSBC Championship

DP World Tour
Molinari po triumfu v Hero Cup vede se svým krajanem i HSBC Championship

Italové Guido Migliozzi a Francesco Molinari po triumfu v týmovém Hero Cupu vedou po dvou kolech i Abu Dhabi HSBC Championship a o víkendu je čeká boj o další primát. 


V prvním kole Francesco Molinari při pěti birdie neudělal jedinou chybu. I dnes začal skvěle, po pěti jamkách hrál -2, ovšem vzápětí ztratil hned tři údery. Na šestnáctce zahrál double-bogey, další chyba následovala okamžitě. 

Kapitánovi Hero Cupu se ale skvěle vydařila druhá devítka, na které bez jediné chyby připsal šest birdie. A tak se skóre -10 půjde do Moving day z děleného prvního místa spolu s krajanem Guidem Migliozzim. Ten v první rundě taktéž nechyboval, v té druhé zaznamenal jediné bogey. Zahrál navíc ránu dne a se svým kamarádem se porve o titul.

Jen úder ztrácí Australan Jason Scrivener, může za to rozhodně první kolo se dvěma eagly. Ve hře o titul jsou i další hvězdy turnaje Abu Dhabi HSBC Championship, například Victor Perez, Ryan Fox, Shane Lowry, Adrian Meronk, Rafa Cabrera-Bello, Nicolai Hojgaard, Alex Noren, Thorbjörn Olesen, Luke Donald, Seamus Power či Bernd Wiesberger.

Všichni tito hráči ztrácí maximálně pět ran na čelo a zítra nás tak čeká nesmírně zajímavé kolo.

Druhá runda nebyla dohrána, na svůj výsledek každopádně čekají už jen tři golfisté. Cut bude nastaven na -2 a o víkendu tak budou scházet Sam Horsfield, Thomas Pieters, Eddie Pepperell, Patrick Reed, Sepp Straka či Rosh Fisher.