Perez má třetí titul. Znovu těsně, rozhodl fantastický bunker shot

DP World Tour
Perez má třetí titul. Znovu těsně, rozhodl fantastický bunker shot

Francouzský golfista Victor Perez získal svůj třetí titul na okruhu DP World Tour. V Abu Dhabi o tom rozhodla i famózní rána z bunkeru na předposlední jamce turnaje. 


Favoritů na titul bylo před finálovým kolem HSBC Championship hned několik. Jenže mnoho z nich dnes ideální den rozhodně nezažilo. Francesco Molinari zahrál jen ránu pod par a musí se spokojit s děleným pátým místem, stejně si vedl Polák Adrian Meronk.

Guido Migliozzi po dvou double-bogey dokonce o jeden úder přišel a naprostý kolaps potkal Shanea Lowryho. Po birdie na třináctce šel finále za -2 a mohl uvažovat o vítězství. Jenže na následujících šest jamkách přišel o šest ran a bylo po nadějích. Osmadvacáté místo je rozhodně zklamáním.

Výtečný víkend naopak odehrál Pádraig Harrington. Finálovou rundu sice odstartoval bogey, v dalším průběhu už ale chyboval jen jednou, k tomu přidal sedm zásahů a vyhoupl se na konečné čtvrté místo.

Jediná rána na boj o titul chyběla švédsko-australské dvojici Sebastian Söderberg - Minwoo Lee. Zatímco prvně jmenovaný závěrečný pětipar znovu ke skórování nezužitkoval, Lee si birdie připsal. Na play-off ale potřeboval eagle.

V té chvíli totiž už v klubovně netrpělivě posedával Francouz Victor Perez. Na první devítce zaznamenal 111. hráč světa čtyři birdie a famózní měl i úvod do druhé devítky. Po dalších dvou birdie sice zachyboval, definitivní jistotu ale Perez získal na sedmnáctce.

Z týčka se dostal Perez do bunkeru a nečekal ho vůbec snadný úkol. Výsledkem ale byl famózní bunker shot a birdie zajišťující titul. Na jeho třetím triumfu nic nezměnilo ani závěrečné bogey.

Perez opět zvítězil o jednu ránu, což se mu stalo i při premiérovém vítězství na Alfred Dunhill Links Championship. Loni v Nizozemsku dokonce musel do play-off s Ryanem Foxem.

Za ránu dne můžeme určitě považovat trefu Pereze na sedmnáctce. K vidění ale byla i dvě esa. První si připsal Angličan Dan Bradbury právě na sedmnáctce a získal automobil. Tyrrell Hatton podobně zaskóroval na třináctce.