Rahm potvrdil aktuální dominanci, Schauffele trefil první albatros v kariéře

PGA TOUR
Rahm potvrdil aktuální dominanci, Schauffele trefil první albatros v kariéře

Jon Rahm se světovou jedničkou sice nestal, turnaj The American Express ale ovládl a potvrdil současnou dominanci nad světovým golfem. Ve finále zahrál ránu dne Xander Schauffele, vůbec poprvé ve své kariéře trefil albatros.


Jon Rahm hraje v posledních týdnech v neuvěřitelné formě. Z posledních deseti turnajů vytěžil devět umístění v TOP 10, nejhůře byl patnáctý. A za posledních šest startů má na svém kontě čtyři tituly!

Ovládl i The American Express, i když jednoduché to rozhodně neměl. Největší potíže mu dělal mladíček Davis Thompson, jenž loni zářil na Korn Ferry Tour. Ve finále ale zahrál jen tři rány pod par a to jej stálo titul.

Nejhorší kolo si vybral v neděli i Rahm, tomu ale pět birdie při jediném bogey k triumfu stačilo. Naprosto úžasnou první devítku předvedl Chris Kirk, sedm birdie jej ale "nevyprovokovalo" k další exhibici na druhé devítce.

Tam už zapsal jen jedno a musí se spokojit s děleným třetím místem o dvě rány za Rahmem. Kolo dne předvedl Xander Schauffele, sedm birdie bylo také skvělých, ale albatros na pětiparové pětce tomu nasadil tu správnou třešničku.

Schauffele zaznamenal albatros poprvé ve své kariéře a i on dělí třetí pozici.

Do TOP 10 se vměstnali také Tom Kim, Erik van Rooyen či Němec Matthias Schmid, jenž tak může oslavit své nejlepší umístění v dosavadní kariéře na PGA Tour.