Rahm se posunul, světovou jedničkou se může stát tento týden

PGA TOUR
Rahm se posunul, světovou jedničkou se může stát tento týden

Již ve středu jsme avizovali, že i při možném vítězství se Jon Rahm světovou jedničkou nestane. Na The American Express se tak skutečně stalo a španělský golfista se opět k první pozici přiblížil. 


Světovou jedničkou se mohli stát Patrick Cantlay, či Scottie Scheffler. Při určitém umístění na The American Express dokonce oba. To Jon Rahm Roryho McIlroye sesadit nemohl, a to i přesto, že před turnajem byl ve světovém žebříčku lepší než Cantlay.

Po vítězství se španělský golfista posunul ze čtvrté na třetí pozici a aktuálně lepšího golfistu nenajdeme. Z posledních šesti turnajů vyhrál čtyři, svou fantastickou pouť zahájil doma v říjnu.

Nyní ji může zakončit posunem na místo nejvyšší. Pokud skončí alespoň na samostatném třetím místě na Farmers Insurance Open, přeskočí v OWGR Roryho McIlroye a opět převezme světový golfový trůn.

Co se dalších posunů týče, Collin Morikawa a Justin Thomas si vyměnili své pozice. Morikawa je osmý, Thomas klesl na deváté místo.

Největší skok za uplynulý týden udělal Victor Perez, vítěz HSBC Championship. Ze 111. místa se dostal na 63. pozici. Poprvé v kariéře je v TOP 10 Ben Griffin, jehož na 97. místo posunula dvaatřicátá pozice na The American Express.

Dále pokračuje pád Tigera Woodse, ten je ve světovém žebříčku aktuálně na 1274. místě a má stejně bodů jako Angličan Joe Heraty, jenž mimo jiné působí na Asian Development Tour.