Rahm svou pouť za postem světové jedničky ideálně nezačal

PGA TOUR
Rahm svou pouť za postem světové jedničky ideálně nezačal

Farmers Insurance Open odstartovalo a skvěle začalo například pro Aarona Raie. To Jon Rahm svou pouť za postem nejlepšího hráče světa ideálně neodstartoval a dnes jej čeká tuhý boj o cut. 


Jon Rahm se po Farmers Insurance Open může stát světovou jedničkou, musí ale skončit nejhůře třetí. A to se po prvním kole zdá značně nepravděpodobné. Španěl zahrál po dvou bogey, jednom double-bogey a třech birdie kolo za +1 a dnes jej čeká tuhý boj o cut.

A to i přesto, že jej čeká snazší hřiště North Course. Právě na něm odehráli skvělý part Aaron Rai, Sam Ryder a Brent Grant. Toto trio upsalo po osmi ranách a průbězně se dostalo do vedení turnaje.

Dvě rány od vedení jsou Garrick Higgo, Sahith Theegala či Gary Woodland, cutem by bez potíží měli projít také Collin Morikawa, Jason Day, Thomas Detry, Max Homa, Sungjae Im, Justin Thomas či Will Zalatoris. Kromě Morikawy (-5) jsou všichni s výsledkem -4 na dělené devatenácté pozici.

Ranou dne je dozajista první eso Kylea Westmorelanda, jenž hraje svou premiérovou sezónu na PGA Tour. Američan se trefil na tříparové šestnáctce a úvodní kolo zahrál za -2. I on se tak cutem může protáhnout.