Ryder na Torrey Pines unikl soupeřům, Rahm ztrácí osm ran

PGA TOUR
Ryder na Torrey Pines unikl soupeřům, Rahm ztrácí osm ran

Sam Ryder si na Farmers Insurance Open před Moving day vytvořil na čele solidní náskok tří úderů. Cutem díky vynikajícímu závěru prošel i Jon Rahm, na čelo ale ztrácí propastných osm ran. 


Po osmém místě v Mexiku neprošel třiatřicetiletý Sam Ryder cutem na třech po sobě jdoucích turnajích. Po dvou kolech Farmers Insurance Open je ale v čele turnaje se solidním náskokem tří úderů.

Ryder sice na Torrey Pines poprvé chyboval, ztracenou ránu na čtyřce si ale ihned vzal zpátky. Druhý Brendan Steele ztrácí tři rány, třetí Tano Goya už dokonce pět. 

Hned čtyřikrát ve druhé rundě chyboval Max Homa. Jinak ale předváděl parádní golf, šestkrát zaskóroval a drží se v TOP 10. Z Evropanů je na tom nejlépe senzačně Švéd Vincent Norrman, v elitní desítce najdeme i Jasona Daye či Collina Morikawu.

Cutem díky povedenému závěru prošel také Jon Rahm, který usiluje o pozici světové jedničky. Rahm byl pět jamek před koncem kola mimo postupové přičky, následně ale zahrál eagle a tři birdie v řadě a z děleného 116. místa se dostal na čtrnácté.

O vítězství nejspíše Rahm bojovat nebude, samostatná třetí pozice, která mu zajistí posun na první příčku v OWGR, ale ve hře rozhodně je.

Cut nastaven na even PAR se pro tentokrát netýká Willa Zalatorise (ve druhém kole zhoršení o devět ran), Charlieho Hoffmana, Matthiase Schmida, Harrise Englishe či Roryho Sabbatiniho.