Dubai Desert Classic se dohraje v pondělí, Stensona čeká souboj s Donaldem

DP World Tour
Dubai Desert Classic se dohraje v pondělí, Stensona čeká souboj s Donaldem

V čele Dubai Desert Classic je po dvou kolech trio Richard Bland - Thomas Pieters - Michael Thorbjornsen. Výborně hraje také Rory McIlroy, v neděli nás poté čeká třaskavý flight ve složení Luke Donald - Henrik Stenson.


Dubai Desert Classic se nedohraje v tradičním termínu, jelikož v sobotním programu stihli hráči odehrát pouze druhé kolo. Kompletní Moving day je tak na programu netradičně až v neděli.

V čele turnaje je díky famózní druhé devítce Thomas Pieters- 39. hráč světa nasázel sedm birdie a dostal se na skóre -10. Stejně je na tom také zástupce LIV Golf Richard Bland a americký amatér Michael Thorbjornsen.

I on zahrál skvěle druhou devítku, celkem s pěti birdie a eaglem na závěr. Jen ránu ztrácí Adri Arnaus, Connor Syme a Marcus Kinhult, dvě rány od vedení jsou Ian Poulter, Bernd Wiesberger, Rory McIlroy, Patrick Reed či Matt Wallace.

Zítra nás tak čeká další parádní podívaná.

Cutem přesně na ránu prošel také Miguel Ángel Jiménez. Mechanik sice i ve druhé rundě zahrál double-bogey, zapsal ale taktéž čtyři birdie v řadě včetně famózního puttu v délce dvaadvaceti metrů.

V třaskavém flightu se se skóre -2 potkají Henrik Stenson a Luke Donald. Tedy odvolaný kapitán pro Ryder Cup 2023 proti nynějšímu kapitánovi. Pro neděli a pondělí mají naopak volno Abraham Ancer, Guido Migliozzi, Adrian Meronk, Shane Lowry, Pádraig Harrington, Francesco Molinari, Sepp Straka či Eddie Pepperell.