Ryder s Rahmem selhali, nečekaný triumf tak získal Homa

PGA TOUR
Ryder s Rahmem selhali, nečekaný triumf tak získal Homa

Jon Rahm a Sam Ryder ve finále Farmers Insurance Open naprosto zkolabovali a druhý titul v sezóně tak překvapivě slaví Max Homa. 


Pro Jona Rahma finálové kolo Farmers Insurance Open nezačalo vůbec dobře. Na jedničce zaznamenal bogey, na pětce přišel hned o dvě rány a bylo po nadějích. Nakonec zahrál Rahm finále za +2 a s celkovým výsledkem -8 obsadil dělenou sedmou pozici. Světovou jedničkou se tak prozatím nestane.

Sam Ryder si v průběhu předchozích tří kol připsal jen dvě chyby, skvěle začal i finále, když na jedničce zaskóroval a vypracoval si náskok čtyř ran. Jenže od té chvíle přišel naprostý kolaps.

Birdie vytěžil už jen z desítky, kromě toho třikrát zapisoval bogey a na patnáctce ztratil rány dvě. Skóre -9 tak značí dělenou čtvrtou pozici společně se Sungjaem Imem a Sahithem Theegalou.

Ani třetí hráč posledního flightu závěrečné kolo nezvládl. Finau i přes čtyři birdie zahrál za 73 ran (+1). Rozhodlo o tom double-bogey z tříparové osmičky i trefení vody na jamce závěrečné.

Výborně naopak zahrál Collin Morikawa a se třetí pozicí může být spokojen. Ještě lépe si vedl Keegan Bradley, který bez jediné chybky upsal šest ran a do poslední jamky Maxe Homy byl ve hře o titul.

Max Homa ale neponechal nic náhodě. Na úvodní devítce zaskóroval čtyřikrát, další zásah přidal na jedenáctce. A ačkoliv na čtrnáctce chyboval, o dvě jamky později si vzal ránu zpátky.

Na osmnáctku šel s náskokem jedné rány na Bradleyho, ten ale nakonec dokázal navýšit a se ziskem třinácti ran pod par získal druhý titul v letošní sezóně, čtvrtý v Kalifornii a celkově šestý v kariéře. Zároveň se posunul na druhé místo ve FedEx Cupu.