McIlroy famózním puttem uzemnil Reeda a má třetí titul z Dubai Deserts Classic

DP World Tour
McIlroy famózním puttem uzemnil Reeda a má třetí titul z Dubai Deserts Classic

Drama až do poslední jamky. Pondělní finálové kolo na Hero Dubai Deserts Classic nakonec ovládl Rory McIlroy, jenž na osmnácté jamce proměnil putt do birdie na vítězství. 


Ještě nikdy ve své kariéře nevyhrál Rory McIlroy turnaj při prvním startu v kalendářním roce. Dnes to ale na Hero Dubai Deserts Classic změnil a došel si pro třetí triumf na této akci.

Vítězství se ale rozhodně nerodilo lehce. McIlroy sice do finále šel s náskokem tří ran, brzy o něj ale přišel. Výtečně hrál totiž Patrick Reed, který ztrácel ještě o ránu více. Na úvodní devítce zahrál tři birdie, na desítce přidal eagle a stal se hlavním konkurentem Severního Ira.

V jednu chvíli ztrácel ránu, poté dvě, na chvíli se dostal i do vedení. McIlroy ale dokázal kontrovat. Na první devítce zaskóroval až na poslední jamce, hned vzápětí ale přidal další birdie. Po bogey z patnáctky nicméně bylo vše otevřené.

V té chvíli totiž znovu vedl Reed. Stav se vyrovnal na šestnáctce, kde naopak chyboval Američan. Jako rozhodující se tak ukázala sedmnáctka. Zatímco McIlroy zaskóroval, Reed zachránil pouze par.

A ačkoliv Reed srovnal účet po birdie na osmnáctce, McIlroy odpověděl stejně. Putt měl sice oproti Reedovi nepoměrně delší, zvládl jej ale bezchybně a tak si mohl potřetí v kariéře užít na Dubai Desert Classic vítěznou radost.

Vynikající finále odehrál také vítěz z roku 2020 Lucas Herbert. V TOP 10 najdeme i Juliena Bruna, Thomase Pieterse, Iana Poultera, Richarda Blanda a Henrika Stensona. LIV Golf tak má velmi solidní zastoupení.