Kousková po vydatné přípravě startuje novou sezónu Ladies European Tour v Keni

Kousková po vydatné přípravě startuje novou sezónu Ladies European Tour v Keni

Sára Kousková vstupuje do své premiérové úplné sezóny Ladies European Tour na turnaji Magical Kenya Ladies Open, jenž se bude hrát od 2. do 5. února na hřišti Vipingo Ridge. První zastávka nejvyšší evropské profesionální ženské tour se bude hrát s dotací 300 000 euro a Česko bude mít celkem čtyřnásobné zastoupení. Nejlepší českou profesionálku roku 2022 v Keni doplní Jana Melichová, Kristýna Napoleaová a Tereza Melecká.


Kousková získala v loňském roce plnou kartu na Ladies European Tour po suverénním vítězství celoročního žebříčku LETAS a může se těšit na téměř všechny turnaje, které má LET letos v kalendáři. „Moc se na celý rok těším. Bude to pro mne opět něco nového, nicméně jsem ráda, že zažiju konečně celou sezónu jako celek,“ svěřuje se třiadvacetiletá golfistka, která v minulosti trávila většinu roku v zámoří na univerzitě, do Evropy cestovala vždy v létě. „Nebudu se muset hnát za více cíli, záležet bude primárně na postavení v žebříčku LET a Rolex, a samozřejmě na výsledcích jednotlivých turnajů. Kromě majorů, kde převládají hráčky LPGA, bych se měla dostat na valnou většinu z nich, tudíž byl oříšek spíše celou sezónu naplánovat," usmívá se Kousková, která má v plánu odehrát zhruba 22-24 turnajů. „Vše samozřejmě bude záležet na tom, jak se budu cítit, a jak mi bude sloužit zdraví. Věřím ale, že dobrá příprava přispěje k tomu, že vše bude klapat." 

Přípravu absolvovala Kousková jak doma v Praze, tak v zahraničí. „Dobře jsem potrénovala jak v hale, tak díky počasí i venku na Zbraslavi. S koučem Pavlem Ničem jr. nám do týmu přibyl nově i Trackman, takže jsme mohli vyhodnocovat více dat. Což samozřejmě přispělo k většímu klidu pak i v Dubaji, kam jsem měla možnost vyrazit na deset dní před odjezdem do Keni,“ popisuje krátce svou přípravu studentka ČZU a dodává. „Celkově jsem se snažila pracovat jak na golfové stránce, tak i v posilovně. Věnovala jsem dost času i rehabilitaci v CPM p. Koláře, což byla oproti letům minulým vítaná změna.“

Kousková vstupuje do nové sezóny jako jedna z pěti hráček prestižního evropského týmu Amundi Golf. „Jsem moc ráda, že se nám podařilo před sezónou spojit jak se společností Amundi, tak i několika dalšími partnery, kteří s námi sdílí radost z golfu. Díky jejich pomoci se mohu plně soustředit na golf a výkony na hřišti, za což jim patří můj velký dík,“ dodává rodačka z Karlových Varů, která oznámila před startem nové sezóny partnerství mj. se značkami ELTON hodinářská, švýcarskou ASGI nebo společností Tipsport.

„Na turnaj do Keni odlétám z Dubaje, kde panovaly podobné podmínky co do teploty a větru, takže věřím, že jsem i po této stránce připravená. I když samozřejmě od posledního turnaje v Austrálii uběhlo poměrně dost času, takže určitá nejistota tam je, nicméně to bude podobné asi u většiny holek,“ svěřuje se Kousková již k turnaji v Keni. „Budu se snažit ovlivnit to, co mohu a věřím, že výsledek se dostaví. Bude hodně důležité být přesný z odpaliště, protože fairwaye jsou zde velmi úzké a čeká podél nich hodně problémů. Uvidíme, co se startovním polem udělá i silný vítr, který se zvedá většinou po obědě a dokáže hru hodně ztížit.“

Hřiště v Keni je proslulé svým zasazení do přírody, což okomentovala také mladá Češka. „Splynutí s přírodou je tady naprosto jedinečné. Běžně se tu po fairwayi pohybují žirafy nebo zebry. Ty jsem zde měla možnost vidět poprvé naživo, samozřejmě mimo ZOO, a bylo to něco neopakovatelného,“ dodává k podmínkám v Keni Kousková, která se vyjádřila i k tomu, s čím by po turnaji byla spokojená. „V Keni budu bez svého caddyho, který trávil uplynulé týdny na MS v pozemním hokeji v Indii, takže to bude trochu jiné i v tomto ohledu. Budu spokojená, když se mi povede navázat výkony z minulé sezóny a plnit si úkoly, které jsme si s týmem stanovili. Pokud se to bude dařit, jsem přesvědčená, že se výsledek dostaví. Ať už tady nebo v dalších turnajích. Už se nemůžu dočkat,“ dodala závěrem Kousková, která vstoupí do prvního kola ve čtvrtek 2. února v 12:58 místního času z jamky č.1. Celý turnaj odvysílá televizní stanice O2 TV Sport.