Johnson třetí titul na Saudi International nezíská

LIV GOLF
Johnson třetí titul na Saudi International nezíská

Dustin Johnson třetí titul na prestižním turnaji Saudi International nezíská. Kvůli zranění zad se dnes krátce před startem úvodního kola odhlásil. 


Saudi International je přehlídkou hráčů LIV Golf, jelikož turnaj Asian Tour podporuje Saudi Public Investment Fund, tedy stejná organizace, která stojí za LIV Golf. V čele je po první rundě Abraham Ancer, mezi nejlepší desítkou poté Sergio García, Louis Oosthuizen, Richard Bland, Sam Horsfield či Patrick Reed.

Jedno věhlasné jméno ale schází. Kvůli zranění zad se totiž krátce před startem úvodního kola odhlásil Američan Dustin Johnson, vítěz turnaje z let 2019 a 2021.

Osmatřicetiletý rodák z Columbie v Jižní Karolíně si zhoršil zranění během tréninku v Royal Greens Golf & Country Clubu a nechtěl riskovat další zhoršení. I proto vynechal již středeční pro-am.

Někdejší světová jednička se tak bude připravovat na závěr února, kdy se v Mayakobě v Mexiku uskuteční úvodní turnaj LIV Golf. Johnson bude obhajovat celkové vítězství, loni si díky nové Tour přišel na 36 milionů dolarů.