Českým hráčkám se v Keni na úvod nedařilo

Českým hráčkám se v Keni na úvod nedařilo

Českému kvartetu úvodní kolo turnaje Magical Kenya Ladies Open příliš nevyšlo, nejlepší Jana Melichová zahrála tři rány nad par. Na hřišti Baobab Course se nicméně příliš neskóruje, pod par hraje pouze jedenáct golfistek. 


Ve Vipingo Ridge mají za sebou hráčky úvodní kolo Magical Kenya Ladies Open. Náročné hřiště i přes dvě bogey nejlépe začala Aditi Ashok, která kromě toho zahrála šest birdie a jeden eagle.

Pod par se dostalo jen jedenáct hráček, mezi nimi ale českou zástupkyni nenajdeme. Nejlépe si vedla Jana Melichová, která zaznamenala jediné birdie, dokázala se ale vyvarovat množství chyb. Skóre +3 tak zatím stačí na dělenou 36. pozici.

Sára Kousková při své premiéře jako stálá členka Ladies European Tour zaskórovala dvakrát, připsala ale také dvě double-bogey, poztrácela šest ran a zítra ji čeká boj o cut. Stejně tak Kristýnu Napoleaovou (+8) a Terezu Meleckou (+9).

Obě hráčky si připsaly po třech birdie, Napoleaová ale na čtyřparové třináctce přišla o čtyři rány, Melecká zahrála quadruple-bogey na pětiparové dvojce a triple-bogey na čtyřparové čtrnáctce.

První eso ve své kariéře zaznamenala Švédka Lisa Pettersson, sedmadvacetileté hráčce se to povedlo na tříparové osmičce.