Melichová zakončila turnaj v Keni jako sedmadvacátá, Kousková čtyřiatřicátá

Melichová zakončila turnaj v Keni jako sedmadvacátá, Kousková čtyřiatřicátá

Na Magical Kenya Ladies Open podle očekávání triumfovala indická golfistka Aditi Ashok. České hráčky odehrály i finálové kolo nad par, Jana Melichová skončila na 27. pozici, Sára Kousková o sedm míst za ní a Kristýna Napoleaová obsadila 57. příčku. 


Pod par na náročném hřišti Vipingo Ridge nakonec hrály jen čtyři golfistky. Všechny ostatní v uvozovkách strčila do kapsy indická golfistka Aditi Ashok, která během čtyř dnů upsala dvanáct ran a své nejbližší soupeřky porazila o neuvěřitelných devět ran!

Nejlepší českou hráčkou se v Keni stala Jana Melichová. Ve finále sice čtyřikrát zaskórovala, sedm ran ale ztratila a s celkovým výsledkem +7 se musí spokojit s dělenou 27. pozici. 

Sedm míst za ní ukončila svou úvodní pouť v pozici stálé členky Ladies European Tour Sára Kousková. Po skvělé první devítce se třemi birdie mohla reálně uvažovat o tom, že skončí před Melichovou. Vše ale zničila pětiparová patnáctka, na které byla Kousková jedinou ránu od "desítky".

Kristýna Napoleaová ve finále sice zaskórovala na dvojce, poté ale vyrobila osm bogey a s celkovým součtem +19 končí na 57. pozici.