Rose zvládl dohrávku a po více než čtyřech letech ovládl turnaj PGA Tour

PGA TOUR
Rose zvládl dohrávku a po více než čtyřech letech ovládl turnaj PGA Tour

Turnaj AT&T Pebble Beach Pro-Am byl ovlivněn brutálním počasím, kvůli kterému se nakonec dohrávalo až v pondělí. Vedoucí Justin Rose ji zvládl perfektně a po více než čtyřech letech si dokráčel pro titul.


27. ledna roku 2019 na Farmers Insurance Open získal Justin Rose svůj desátý titul na okruhu PGA Tour, od té doby ale na další vavřín čekal. Dočkal se dnes, když zvládl dohrávku na AT&T Pebble Beach Pro-Am. Rose vstoupil do finále bogey, ránu si ale ihned vzal zpět a po dvou famózních ranách získal eagle na šestce a birdie na sedmičce.

Následně přišla brutální větrná a deštivá smršť, organizátoři přesto s ukončením kola otáleli. A to i přesto, že bylo zjevné brzké ukončení nedělního programu kvůli blížícímu se večeru. Dohrávalo se tak dnes a Rose zvládl druhou devítku naprosto fantasticky.

Třikrát zaskóroval, neudělal jedinou chybu a se skóre -18 porazil druhé Brandona Wu a Brendona Todda o tři rány. Největší soupeř Rosea Peter Malnati na druhé devítce zaostal, upsal jedinou ránu a musí se spokojit s děleným čtvrtým místem.

Těsně za elitní desítkou skončil Viktor Hovland. Ten mohl před nedělí reálně uvažovat o titulu, ve finále ale zahrál jen za -1 a třinácté místo tak za úspěch považovat nemůže. Až v sedmé desítce je poté Jordan Spieth. Víkend zahrál čtyři rány nad par a i on tento turnaj pozitivně hodnotit nebude.