Golfistka Kousková se i přes komplikace při přesunu z Keni připravuje na turnaj v Maroku

Golfistka Kousková se i přes komplikace při přesunu z Keni připravuje na turnaj v Maroku

Česká golfistka Sára Kousková po solidním vstupu do sezóny Ladies European Tour v Keni již přeletěla do dějiště dalšího turnaje nejlepší evropské ženské profesionální soutěže. V Maroku se připravuje na turnaj Lalla Meryem Cup, který se na hřišti Royal Golf Dar Es Salaam uskuteční od 9. do 11. února. Celková dotace turnaje je 450.000 euro a kromě Kouskové se představí v Rabatu i další dvě Češky – Jana Melichová a Tereza Melecká.


V prvním turnaji nového ročníku LET v Keni Kousková prošla, i přes nepříliš povedené první kolo, cutem a jako profesionálka si tak drží unikátní bilanci, kdy ještě ani jednou nechyběla ve finálových kolech. „Samozřejmě si to uvědomuji a budu moc ráda, když se mi sérii podaří udržet co nejdéle. I když mi je jasné, že nic netrvá věčně,“ usmívá se třiadvacetiletá golfistka, která uvítala start sezóny. „Už jsem se nemohla dočkat. Ač jsem v prvním ostrém kole po delší pauze byla trochu nervózní, což se projevilo na několika ne zrovna ideálních herních rozhodnutích, tak jsem celkově s turnajem v Keni spokojená. Je na čem stavět.“

„V Maroku bych se ráda držela toho, co fungovalo minulý týden – tedy dobrý ballstriking. Určitě je prostor na zlepšení v procesu rozhodování, ale jsem ráda, že na to budeme v Maroku už dva. Z Česka dorazil můj caddy, což by mělo přinést na hřiště i trochu více uvolnění a pohody. A na to se moc těším,“ přidává ke druhému startu sezóny Kousková, která v Keni místo svého obvyklého caddyho využila lokální služby. „Hole mi nosila velmi milá slečna – hráčka místního klubu. I díky ní jsem měla možnost poznat pravou africkou hospitalitu a dozvědět se více o životě v Keni. Ostatně to je také něco, za co jsem golfu moc vděčná. Poznávání nových lidí, míst a kultur je ohromně obohacující,“ vrací se ještě Kousková k premiérovému podniku LET v Keni.

Kousková se při přesunu z Mombasy rozhodně nenudila. „Trochu se nám zkomplikovala cesta z Keni, kde jsme bohužel nestihly v Nairobi kvůli zpoždění navazující let. Do Rabatu jsme tak dorazily přes Jeddah o cca šest hodin později, ale mohlo to být určitě horší. Máme hole i zavazadla, takže je vlastně vše v pořádku,“ popisuje Kousková peripetie při přesunu z Keni do Maroka. Na tu čekají před startem turnaje také mediální povinnosti vůči svému novému partnerovi. „Velkou část úterý a středy máme vyhrazenou s evropským týmem Amundi Golf na focení a natáčení reklamních spotů, které poběží v průběhu letošního roku po celém světě. Je to určitě zajímavé zpestření, které je potřeba vměstnat mezi tréninkové a první kolo. I proto jsem ráda, že se nám povedlo nakonec přiletět už v pondělí a zbyl trochu čas i na regeneraci.“

Zároveň s turnajem LET hostí resort Royal Golf Dar Es Salaam také PGA Champions Tour. Na cvičných plochách se tak česká golfistka má možnost potkávat s legendami světového golfu. „Je to ohromně zajímavé. Potkávat se a bavit s těmito hvězdami, které jsem měla možnost sledovat jako malá v televizi. Akorát jsem doputtovala vedle Jima Furyka, za mnou dával rozhovory Jose Maria Olazabal nebo Colin Montgomery. Okoukat se toho od nich dá, zejména na greenech, spoustu. A užívám si i to, že si s nimi máme šanci popovídat nejen o golfu,“ svěřila se k zážitku z cvičného greenu Kousková.

Kousková vstoupí do prvního kola ve čtvrtek 9. února v 9:05 z jamky č.10, v pátek 10. února pak ve 13:05 z jamky č.1. Celý turnaj odvysílá televizní stanice O2 TV Sport.