V Maroku se na úvod Češkám dařilo, všechny tři v elitní dvacítce

V Maroku se na úvod Češkám dařilo, všechny tři v elitní dvacítce

Vynikající vstup do turnaje Lalla Meryem Cup má za sebou české trio ve složení Jana Melichová, Sára Kousková a Tereza Melecká. Po prvním kole najdeme všechny v TOP 20.


V Royal Golf Dar Es Salam Clubu odstartoval další podnik Ladies European Tour, tentokrát s trojicí českých zástupkyň. A první kolo se všem hráčkám vydařil velice dobře. Nejlepší kolo předvedla Jana Melichová.

Té se povedlo zahrát hned patnáct parů, k jedinému bogey přidala dvě birdie a po první rundě může být s výsledkem -1 a dělenou osmou pozicí více než spokojená. Další dvě Češky Sára Kousková a Tereza Melecká zahrály na úvod v paru a patří jim dělené třinácté místo.

Melecká hrála podobně jako Melichová, zapsala jen o jedno bogey navíc. To Kousková dokázala na Blue Course hned čtyřikrát zaskórovat, výrazně jí ale ublížila čtyřpartová šestnáctka, na které přišla o tři údery. Na stejné jamce přitom Melichová i Melecká dokázaly zaskórovat.

V čele turnaje je šestadvacetiletá Švédka Linnea Ström se skóre -6, vítězka z minulého týdne Aditi Ashok ztrácí dvě rány. Mezi nejlepší desítkou poté najdeme další tři švédské golfistky, vítězka celkového pořadí z loňského roku Linn Grant nicméně mezi nimi nefiguruje. Stejně jako Kousková s Meleckou zahrála na úvod v paru.