Melichová v Maroku dělená pátá, Kousková se propadla na 24. příčku

Melichová v Maroku dělená pátá, Kousková se propadla na 24. příčku

Turnaj Lalla Meryem Cup opanovala Švédka Maja Stark, která o čtyři rány předčila svou krajanku Linn Grant. Jana Melichová obsadila po další rundě za -1 fantastické páté místo, neztratila se ani Sára Kousková. 


Maja Stark zahrála i finále turnaje Lalla Meryem Cup pod par, konkrétně upsala čtyři údery a přesně o tolik porazila svou krajanku Linn Grant. V kariéře si tak 37. hráčka světa připsala už šesté vítězství na Ladies European Tour.

Vynikající turnaj má za sebou také Jana Melichová. Ta i ve včerejším finále upsala jednu ránu a se skóre -3 se posunula na dělené páté místo. To kromě solidního šeku na 15 tisíc eur získala možnost startovat na Aramco Saudi Ladies International, kde nebudou chybět největší hvězdy světového golfu.

Další česká zástupkyně Sára Kousková odehrála finále dvě rány nad par a po dvou kolech v paru se tak propadla na konečné 24. místo. Dvě rány ztratila na šestnáctce, která byla pro Kouskovou nesmírně zajímavá.

Na úvod zahrála na tomto čtyřparu triple-bogey, v pátek naopak eagle. „Jsem s celým turnajem vesměs spokojená. Bohužel mi dnes, stejně jako v prvním kole, nevyšla jamka č.16, což znamenalo propad v konečném hodnocení turnaje. Mrzelo mě i pár zbytečných chyb, nicméně ty přikládám tomu, že je začátek sezony a chybí mi vyhranost. Celkově jsem ale opravdu spokojená s tím, jak hra vypadala. Vše je na správné cestě," uvedla Kousková.

Cutem prošla bez větších obtíží také Tereza Melecká. Ta si ve finále připsala birdie na jedničce, ale také bogey na sedmičce a především double-bogey na dvanáctce. S výsledkem +5 tak obsadila dělené 36. místo.