Scheffler obhájil na TPC Scottsdale a je staronovou světovou jedničkou

PGA TOUR
Scheffler obhájil na TPC Scottsdale a je staronovou světovou jedničkou

Finálová rána patří Rickiemu Fowlerovi, i díky jeho esu z tříparové sedmičky získal další vynikající umístění v TOP 10. Na vítězného Scottieho Schefflera ale ztratil propastných devět ran. Scheffler ve Phoenixu obhájil titul a je staronovou světovou jedničkou.


Loni na TPC Scottsdale získal Scottie Scheffler svůj první titul v kariéře na PGA Tour. Rozjel tím famózní sérii, kterou korunoval na Masters a po zisku zeleného saka se taktéž stal světovou jedničkou.

O tento post sice přišel, přesně po roce jej ale má zpět. A spolu s ním i druhý triumf z Waste Management Phoenix Open. Největším konkurentem měla být světová trojka Jon Rahm.

Ten ale po třech birdie z úvodních šesti jamek ztratil na osmičce a ani na druhé devítce nijak nezářil. Celkem tak upsal čtrnáct ran a musí se spokojit s třetí pozicí. Výborně hrál Nick Taylor. Kanaďan si to nejlepší schoval na finále, upsal šest ran a přiblížil se k Schefflerovi na rozdíl dvou ran.

Blíže ale ne. Scheffler ve Phoenixu vyrobil za celý turnaj jen dvě chyby, v neděli zaznamenal čtyři birdie a také eagle z pětiparové třináctky, kde si při Moving day připsal oné jedno bogey ze dvou zmíněných.

Ránu dne dozajista zahrál Rickie Fowler, na tříparové sedmičce trefil své třetí hole-in-one v kariéře na PGA Tour. Kromě esa to ale bylo ve finále docela trápení. I přesto zaznamenal další umístění v TOP 10 a jeho kariéra je znovu na vzestupu.

Nejlepší desítka je opravdu fantastická. Figurují v ní také Justin Thomas, Jason Day, Sam Burns, Tyrrell Hatton, Sungjae Im, Jordan Spieth, Adam Hadwin, Xander Schauffele a Wyndham Clark. Právě posledně jmenovaný je jediným z TOP 10, který na PGA Tour ještě nevyhrál.