Scheffler opět světovou jedničkou. Ale na jak dlouho?

Scheffler opět světovou jedničkou. Ale na jak dlouho?

Scottie Scheffler se po vítězství na Waste Management Phoenix Open vrátil na světový trůn, jenže už v tomto týdnu by o něj mohl přijít. Největší posun po Genesis Invitational by ale mohl zaznamenat Tiger Woods. 


Loni začal svou skvostnou jízdu Scottie Scheffler právě na Waste Management Phoenix Open. Následně ovládl další tři turnaje včetně The Masters a stal se novou světovou jedničkou.

O tuto pozici sice v říjnu přišel, po obhajobě triumfu nicméně přeskočil Roryho McIlroye a je znovu nejlépe postaveným golfistou. Je nicméně otázkou, na jak dlouho. Jak druhý Rory McIlroy, tak třetí Jon Rahm mohou ukončit jeho krátké kralování.

Největší posun týdne zaznamenal kanadský golfista Nick Taylor. Po druhém místě na TPC Scottsdale vystoupal z 223. místa na 73. pozici a je nejvýše ve své dosavadní kariéře.

Tento posun by byl ale velmi slabý oproti tomu, co by v tomto týdnu mohl zažít Tiger Woods. Legendární Američan v minulém týdnu oznámil, že se vrátí na PGA Tour a bude startovat na Genesis Invitational.

A pokud by na Rivieře senzačně vyhrál, jeho posun ve světovém žebříčku by se zapsal do golfové historie. Aktuálně je Woods na 1294. místě, po případné výhře by se posunul na 54. příčku! Nezbývá nic jiného, než držet palce.