Spilková odstartuje sezonu na Royal Greens v saúdskoarabské Džiddě

Klára Spilková
Spilková odstartuje sezonu na Royal Greens v saúdskoarabské Džiddě

Prvním turnajem letošního ročníku Ladies European Tour, kterého se pod novým jménem zúčastní dlouhodobě nejúspěšnější česká profesionálka Klára Davidson Spilková, bude Aramco Saudi Ladies International presented by Public Investment Fund. Odehraje se od čtvrtka 16. do neděle 19. února 2023 na hřišti Royal Greens Golf & Country Clubu v saúdskoarabské Džiddě.


Jedná se o třetí nejlépe dotovaný podnik letošního roku, s finanční odměnou ve výši pěti milionů amerických dolarů. Turnaje pro 120 elitních hráček se zúčastní nejen loňská vítězka Angličanka Georgia Hall, ale i další velké hvězdy jako světová jednička Novozélanďanka Lydia Ko nebo Američanky Lexi Thompson (7.) a Danielle Kang (17.). Davidson Spilková ale nebude jedinou českou zástupkyní ve startovním poli. Druhou Češkou, která se do turnaje kvalifikovala, bude Jana Melichová. Ta skončila na předchozím turnaji v Maroku dělená pátá.

Pro Spilkovou půjde o první ostrou zkoušku po změnách z konce loňského roku. Patřilo k nim nejen rozhodnutí startovat převážně na evropském okruhu, ale také doplnění jména po prosincové svatbě na Davidson Spilková.

„Moc se na novou sezonu a první turnaj těším. Po lednové přípravě v teple Jižní Karolíny a Floridy, kde jsme s trenérem pracovali na technice a krátké hře, věřím i v solidní začátek roku,“ uvedla hráčka.

„Na hotel jsme se v úterý dostali až ve čtyři hodiny ráno a hned dopoledne nás čekalo první tréninkové kolo. Hřiště je po turnaji Asian Tour z minulého týdne výborně připravené. Jen greeny jsou zatím pomalejší, ale to se pro turnajová kola změní,“ dodala 28letá profesionálka.

Davidson Spilková si na hřišti zahrála už loni v listopadu, kdy se zde konala týmová soutěž Aramco Team Series presented by PIF, ve které právě s Janou Melichovou braly dělené 29. místo.

„Očekáváme přes den teploty okolo třiceti stupňů a silný vítr od moře, který může hru ovlivnit. Hřiště leží přímo na pobřeží a mezi všemi, na kterých hrajeme, patří k těm delším,“ sdělila přímo z Džiddy hráčka.

Davidson Spilková pro letošní rok sice vyměnila Ameriku za Evropu, kde ji budeme moci vídat častěji, a přijala jméno po svém americkém manželovi, ale její cíle se nezměnily.

„Dostat se do evropského týmu pro Solheim Cup, který se letos hraje ve Španělsku, a kvalifikovat se na své třetí olympijské hry do Paříže 2024,“ potvrdila hráčka.