Spilková se na Saudi Ladies International pere s nejlepšími, Melichová zabojuje o cut

Klára Spilková
Spilková se na Saudi Ladies International pere s nejlepšími, Melichová zabojuje o cut

Klára Spilková zvládla úvodní kolo Saudi Ladies International výborně a po rundě za 69 ran (-3) dělí sedmnáctou pozici. Solidní golf má za sebou také Jana Melichová, i když druhou českou zástupkyni v turnaji čeká boj o víkend. 


Mezi světovou golfovou elitou se Jana Melichová rozhodně neztratila. Svou pouť Saudi Ladies International začala z desítky, ovšem ne ideálně. Na úvodních pěti jamkách přišla o čtyři rány a s 343. hráčkou světa to nevypadalo vůbec dobře.

Na pětiparové osmnáctce ale zahrála první birdie v turnaji a ihned na něj dokázala navázat na jedničce. Po bogey z pětky v závěru zabrala a díky dvěma zásahům posunula své skóre na +1. To aktuálně stačí na dělené 67. místo a zítra tak Melichovou čeká boj o cut.

Naopak Klára Davidson Spilková měla start přímo báječný. Z úvodních pěti jamek vytěžila tři birdie, na první devítce nechybovala a jediné bogey zapsala až na své čtrnácté jamce. Ránu si následně vzala zpět a s výsledkem -3 atakuje TOP 10. Po první rundě dělí sedmnáctou pozici.

V čele turnaje je po kole za -8 Thajka Pajaree Anannarukarn a světová jednička Lydia Ko, jenž zahrála osm birdie bez jediné chybičky. Vynikající formu potvrzuje také Indka Aditi Ashok.

Po vítězství v Keni a třetí pozici na Lalla Meryem Cup v Maroku zahrála Ashok v Saúdské Arábii sedm ran pod par, což stačí na dělené třetí místo.