Woods se po boku Thomase a McIlroye neztratil, famózním závěrem se posunul do třetí desítky

PGA TOUR
Woods se po boku Thomase a McIlroye neztratil, famózním závěrem se posunul do třetí desítky

Tiger Woods má za sebou povedené úvodní kolo The Genesis Invitational. Birdie si připsal na první jamce, a i když šel na šestnáctku se skóre +1, závěr mu vyšel skvěle. Za hvězdnou dvojicí z flightu Justin Thomas - Rory McIlroy zaostal jen o ránu, respektive dvě. 


Pohodový flight, spoustu vtipných okamžiků, časté konverzace po odehrání a celkové skóre -9. Hvězdný flight ve složení Rory McIlroy - Justin Thomas - Tiger Woods bavil. A nehrál vůbec špatně.

McIlroy i díky skvělému chip-inu z pětiparové jedenáctky zahrál bezchybné kolo se čtyřmi birdie a dostal se na dělené sedmé místo. Thomas dvakrát chyboval, zaskórovat nicméně dokázal pětkrát a s -3 je průběžné dělený čtrnáctý.

A neztratil se ani Woods. Hned na jedničce zapsal birdie a driver ho v úvodu evidentně poslouchal. První devítku ukončil se skóre -1, po zaváhání na čtyřce přišlo birdie na osmičce.

Úvod druhé devítky ale Woodsovi nevyšel podle představ. Na těžké desítce ránu ztratil po dobrém puttu do bogey, další chybka přišla na dvanáctce. Závěr byl ale naprosto fantastický!

Woods zaskóroval na šestnáctce i sedmnáctce, na poslední jamce hvězdný flight zaskóroval v kompletním složení a Woods tak kolo zakončil třemi birdie a skóre -2. To stačí na dělené 27. místo.

Woods v úvodní rundě trefil nakonec šest ze čtrnácti fairwayí, dvanáct z osmnácti greenů a na nich potřeboval sedmadvacet puttů. To je na úvod velmi dobré vysvědčení.

V čele turnaje se nachází americká dvojice Max Homa - Keith Mitchell se skóre -7, světová trojka Jon Rahm ztrácí jednu ránu. Jen průměrně naopak začal Scottie Scheffler, který by rád obhájil pozici světové jedničky. Skóre -1 stačí na dělenou čtyřiačtyřicátou příčku.