Spilková s Melichovou prošly v Saúdské Arábii cutem

Klára Spilková
Spilková s Melichovou prošly v Saúdské Arábii cutem

Klára Spilková měla ve druhém kole políčeno na TOP 10, po třech chybkách ale do Moving day půjde z 22. pozice. Cutem prošla také Jana Melichová, přesně na ránu. 


Klára Spilková měla znovu vynikající start do kola. Na hřišti Royal Greens Golf & Country Club zahrála během úvodních deseti jamek tři birdie a sedm parů a protáhla se do nejlepší desítky.

Jenže od jedenáctky přišlo zhoršení. Po dvou bogey v řadě ztratila i na šestnáctce a dostala se na skóre, se kterým do druhého kola vstupovala. Díky birdie z osmnáctky se posunula na -4 a to stačí na dělenou dvaadvacátou pozici.

O víkendu si zahraje i Jana Melichová, která úvodní devítku zahrála za -1, přesto nakonec došla v paru. Může za to čtyřparová patnáctka, kde Melichová jeden úder ztratila. S výsledkem +1 se cutem protáhla přesně na ránu a ve třetí rundě ji uvidíme deset minut po páté hodině ranní našeho času.

Do vedení se dostala indická golfistka Aditi Ashok, která svou úvodní devítku proměnila v úžasnou show. Po pěti birdie trefila parádní hole-out z bunkeru do eaglu a po úvodní devítce byla na skóre -14. Druhá devítka už tak povedená nebyla, jednu ránu ztratila, přesto vede o dvě rány před světovou jedničkou Lydií Ko a Američankou Lilii Vu.