Woods exceloval, z první pozice jde do finále Rahm

PGA TOUR
Woods exceloval, z první pozice jde do finále Rahm

Na ránu přesně prošel cutem, sobotní Moving day mu ale vyšel naprosto parádně. Tiger Woods zahrál kolo za -4 a dostal se na 26. místo. Lídrem je Jon Rahm, který si finálový flight zopakuje s americkým duem Homa - Mitchell.


Tiger Woods prošel na Genesis Invitational cutem přesně na ránu a v sobotu zaznamenal své nejlepší kolo od návratu po těžké autonehodě. Woods zaskóroval hned na úvodní jamce, další birdie přidal opět na čtrnáctce a nejlepší úder dne si schoval na jedničku.

Woods nebyl daleko od albatrosu, v poklidu ale doklepl do eaglu a dvě rány na jedné jamce upsal poprvé od Genesis Invitational 2020, kdy taktéž takto zaskóroval na jedničce ve finálové rundě.

Tehdy z toho ale byla 68. příčka, jelikož ve finále zaznamenal také double-bogey a sedm bogey. Jedinou chybičku Woods vyrobil na sedmičce, to už měl ale za sebou také birdie na čtyřce. S výsledkem -3 tak půjde do finále z dělené šestadvacáté pozice.

Ve flightu na něj čekají Tyrrell Hatton a Kramer Hickok. Na stejné úrovni s Woodsem jsou také Viktor Hovland a Justin Thomas, zklamal také Rory McIlroy, jenž je jen o ránu napřed.

O titul se hraje jinde. Moving day nejlépe zvládl Jon Rahm - bez jediné chyby a se šesti birdie. To Maxi Homovi se kolo příliš nepovedlo a tak do finále půjde se ztrátou tří úderů. Keith Mitchell se sice několikrát fantasticky zachránil, i on nicméně zahrál kolo jen za -2 a na Rahma ztrácí rány čtyři.

Toto trio si flight nicméně zopakuje, další hráči totiž ztrácejí ještě více. Do dvouciferných červených čísel se dostal už jen Patrick Cantlay, nicméně ztráta pěti ran se bude dohánět těžko.