Světová jednička Ko potvrdila formu dalším vítězstvím, Spilková v TOP 40

Klára Spilková
Světová jednička Ko potvrdila formu dalším vítězstvím, Spilková v TOP 40

Světová jednička Lydia Ko potvrdila fantastickou formu ze závěru loňského roku a hned svůj první turnaj v novém roce dokázala vyhrát. Klára Spilková obsadila 40. pozici, Jana Melichová skončila třiapadesátá. 


Lydia Ko navázala na famózní závěr loňského roku a hned při prvním turnaji v roce 2023 získala vítězství. Na Saudi Ladies International triumfovala podruhé, tentokrát o jednu ránu před Aditi Ashok z Indie.

Ko potřetí v turnaji zaskórovala na jedničce, ihned sice o ránu přišla, poté už ovšem byla bezchybná. Přidala navíc čtyři birdie a díky závěrečnému paru udržela první příčku. Kolo dne zaznamenala Belgičanka Manon De Roey, díky devíti zásahům se posunula na dělenou třetí pozici, kterou dělí s americkým duem Vu - Thompson.

Klára Davidson Spilková ve finálové rundě zahrála dvě bogey a jedno double-bogey. Díky čtyřem birdie si nicméně udržela výsledek -5 a ten stačí na dělenou čtyřicátou pozici.

Nejlepší golf si druhá česká zástupkyně Jana Melichová schovala na závěr. Chybovala jen dvakrát, k tomu pětkrát zaskórovala a dostala se na even par. 343. hráčka světa tak bere solidní 53. pozici.